FIV cu ovocite donate

Atunci când un cuplu nu reușește să obțină o sarcină folosind propriul material genetic, singura șansă rămane donarea de ovocite / donarea de spermă. Rezerva ovariană scade odată cu înaintarea în vârsta. Studiile medicale arata ca perioada maximă de fertilitate la femei se încheie în jurul vârstei de 31 de ani. Ulterior, în cazul femeilor care suferă de infertilitate, poate apărea oricând situația în care să nu mai poată fi obținută o sarcină cu ajutorul propriilor ovocite. Rezerva ovariană este determinată de analizele FSH și AMH, combinate cu controlul ginecologic.

Clinica FIV Zlin

  • oferă un program complex de donare de ovocite
  • deține o baza mare de donatori, care permite medicilor să îi găsească imediat pe cei mai potriviți pentru cuplurile care urmează tratament la clinica

Clinica IVF Zlin dispune de o echipă de medici specialiști și embriologi, cu o vasta experiență în domeniul programului de donare a ovocitelor, având o rată de succes de 65-70% sarcini într-un ciclu.

Donarea de ovocite face parte din categoria metodelor de succes pentru tratarea infertilității. Ovocitele obținute de la o donatoare anonimă sănătoasă sunt fertilizate cu sperma partenerului, iar embrionii rezultați sunt transferați în uterul pacientei – viitoarea mamă.

Tratamentul infertilității folosind ovocite donate este foarte solicitant pentru fiecare cuplu. În ciuda încărcăturii emoționale, această metodă oferă o sansă reală de a avea un copil și cuplurilor care nu ar putea reuși fără această procedură.

Donarea de ovocite implică contribuția genetică a tatalui (50%) în comparație cu adopția (de exemplu), cât și posibilitatea implicării mamei înainte de naștere în ceea ce privește hrănirea și buna dezvoltare a fătului.

De asemenea, intreaga experiență a unei sarcini încă de la începutul ei, nașterea și posibilitatea alăptării reprezintă beneficii clare atât pentru copil, mamă, cât și pentru întreaga familie.

Cui se adresează procedura

Tratamentul FIV cu ovocite donate este o procedura care permite unei femei infertile să poarte o sarcină și să dea naștere unui copil. Puteți apela la aceasta procedură inclusiv în următoarele situații:

  • dacă suferiți de insuficiență ovariană prematură, o afecțiune caracterizată prin debutul timpuriu al menopauzei, în general înainte de vârsta de 40 ani;
  • aveți o rezervă ovariană scăzută ce presupune faptul că ovulele pe care le aveți sunt de calitate redusă. Aceasta poate fi adesea cauzată de înaintarea în vârstă, deoarece fertilitatea scade dramatic dupa vârsta de 35 de ani;
  • corpul vostru nu produce ovocite, fie că urmare a nedezvoltarii ovarelor, fie a extirparii lor în urma unei intervenții chirurgicale;
  • suferiți de boli cu transmitere ereditară care pot fi moștenite de copil;
  • aveți un istoric de eșec al tratamentului de fertilizare în vitro, în special când medicul consideră că problema poate fi reprezentată de calitatea ovocitelor.

Alegerea unui donator

Donarea de ovocite este anonimă, voluntară și gratuită în Republica Cehă. Donatoarele noastre sunt femei sub 34 de ani, care îndeplinesc condițiile prevăzute de legislația cehă, directiva europeană cu privire la țesut și criteriile stricte din ,,Ghidul donării de ovocite” al Societății Americane de Medicină Reproductivă, publicat în ,,Revista de fertilitate și sterilitate”, vol. 77, nr. 6, suplim. 5, iunie 2002.

În prealabil, se efectuează teste ginecologice, endocrine și genetice pentru toți donatorii. De asemenea, sunt testați periodic pentru boli cu transmitere sexuală (HIV, sifilis, hepatite, chlamydia, citomegalovirus). Numai donatorii care trec toate aceste teste sunt incluși în baza de date a clinicii IVF Zlin.