Odiseea noastră în a deveni părinţi a început acum 9 ani, eram plini de speranţă şi nu am crezut niciodată că acest lucru, atât de normal şi obţinut destul de uşor de alţii, va deveni un lucru aproape imposibil pentru noi.

Am fost sfătuiţi să facem o serie de investigaţii medicale în urma cărora am apelat la diferite proceduri asistate (inseminări, FIV) de a râmâne însărcinată, însă fără succes, dar cu o dorinţă de a deveni părinţi din ce în ce mai mare. Apoi, anul trecut în decembrie, absolut întâmplător am aflat de clinica IVF Zlin. Am început demersurile beneficiind de un ajutor extraordinar din partea dnei Adina Vochin, coordonatorul FIV pentru România, în vederea tuturor informaţiilor necesare pregătirii documentaţiei şi deplăsarii noastre la Zlin, pentru luna martie 2015.

La clinică am fost întâmpinaţi cu multă căldură de o altă coordonatoare, dna Petra Kucerová, care pe tot parcursul procedurii ne-a încurajat, o persoană deosebită, care îţi inspiră mult optimism şi căreia îi mulţumim pe această cale. Toate actele necesare procedurii au fost traduse în limba română de dna Adina Vochin, deci te simţi în siguranţă chiar dacă nu ştii limba engleză, pentru că în acele documente ai şi programul cu ceea ce ai de făcut şi oricum se pot realiza şi conferinţe prin Skype, în timpul consultaţiilor, cu dna Adina Vochin. Preţul procedurii a fost cel comunicat anterior, fără alte costuri suplimentare. Totul a decurs fără probleme, conform programului stabilit, şi în sfârşit avem o sarcină în evoluţie de 17 săptămâni.

Mulţumim mult întregii echipe medicale, domnului doctor Ondrej Krenek, dnei embriolog Katerina Tvrdonova, pentru amabilitatea, profesionalismul de care au dat dovadă, buna organizare şi încrederea oferită! Nu în ultimul rând, mulţumim din suflet dnei Adina Vochin pentru susţinerea, amabilitatea, răbdarea de a răspunde la toate întrebările noastre, chiar şi după întoarcerea în ţară!

Recomandăm tuturor cuplurilor cu probleme de fertilitate clinica din Zlin, pentru noi a fost o experienţă de neuitat şi în acelaşi timp un mic concediu.